適馬友 Sigma Fans 論壇

適馬友 Sigma Fans 論壇

立即註冊, 請簡單說明註冊原因
搜索
熱搜: Foveon X3
查看: 709|回復: 4

[Sigma] X3 Fill Light逆向应用+慢门,如丝般顺滑

IMG_0042 copy.jpg

評分

參與人數 2快門數 +18 收起 理由
supercw + 10 構圖美觀
superB + 8 專業水準

查看全部評分

回復

適馬相機很奇怪,我用DPm 發現用fill light可調出柔化效果,
用來拍人效果不錯,但好似冇人理我的發現,
http://www.sigmafans.net/forum.p ... 0&highlight=dpm

而dp 和dpq 又沒有了這柔化,怪
回復 支持 反對

superB 發表於 2016-9-6 19:14
適馬相機很奇怪,我用DPm 發現用fill light可調出柔化效果,
h ...

fill light可調出柔化效果

好多人暗用你唔知啫
回復 支持 反對

superB 發表於 2016-9-6 19:14
h ...

我用果個板本好似無 Fill Light~.~3
回復 支持 反對

KWV1437 發表於 2016-10-30 22:02
我用果個板本好似無 Fill Light~.~3

Fill light 有左好耐好耐,不會没有的
回復 支持 反對